torsdag 17. april 2014

"Romerike50"-løypa seks uker før...

 

På bildet er jeg ca halvveis i Romerike50-runden.

Joggetest 2
Skjærtorsdag ble "feiret" med å teste joggeformen for andre gang etter hjerteoperasjonen. Stedet var Sessvollmoen og løypa som skal brukes til ultraløpet "Romerike50" om 6 uker, lørdag 31.mai.

Det ble en positiv opplevelse i regnværet!

Selv om jeg ikke har noen restriksjoner fra legene er jeg likevel litt forsiktig med oppstart av løpinga. I dag ble det nesten like mye rask gange som jogg i første halvdel i 10-kilometersløypa. Etter 4 kilometer var snittfarten 8:16/km. Gradvis ble det mindre gåing og mer jogg - så i mål etter 10,17 km var snittfarten 7:43/km - altså ca 7:20/km på siste seks kilometer. Egentlig en lett treningsøkt der jeg aldri hadde høy puls... var bare forsiktig.

OptimistGammeln klar for joggetur i regnværet.
Godt kledd med tynn ulltrøye innerst, trelags Gore utenfor og regntett sykkeljakke ytterst. Slik er det for en som hater å fryse, og heller svetter litt ekstra underveis.

Heisann... her er det jo bare muligheter! Jeg hadde regnet med 1:30, men "drømte" om 1:20, og endte på 1:18:29. Det er bare ett minutt mer enn på forrige tur sammen med Gunnar 8.januar, men da var det enda mer is enn i dag. Den største overraskelsen var at det fortsatt var så mye is igjen på en del av stiene og ikke minst på militærvegene. I skogen ellers er det jo 100% snøfritt.

Om seks uker arrangerer jeg altså "Romerike50" der jeg hadde tenkt å gå rundt løypa selv, men nå blir det kanskje jogging i stedet... vi får se, jeg har jo sluttet å konkurrere!

Jøss, ligger snøen ennå?
I et ellers snøfritt terreng var det mange snø- og ispartier i løypa de første 4 kilometerne..

Islagt militærveg.
Både vinter og sommer er disse vegene å betrakte som terrengløping.

Noen steder krysser løypa militære kjøreveger (tanks).
Da blir det noen skritt i gjørma...
 
I store deler av løypa var det selvsagt snøfritt og herlig underlag,
som i denne bakken etter 9 kilometer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar