torsdag 20. august 2015

UltraVasan 90 km - min siste av 2 157 konkurranser

"Ingen som tror på meg"
Etter 38 år med 2 156 konkurranser er planen å sette punktum med UltraVasans 90 kilometer om tre dager. Det er ikke mange - om noen - som tror på meg. Jeg sluttet jo også etter hjerteoperasjonen i fjor, men sprakk" og plusset på noen ultraløp i år. Men jeg er rimelig sikker på at UltraVasan blir finalen, det eneste forbeholdet er dersom jeg av en eller annen grunn ikke fullfører ultraløpet - da finner jeg en annen finale, jeg kan jo ikke avslutte med DNF!

Opprinnelig hadde jeg planlagt noe flere ultraløp, blant annet Hof Toppers 75 km for to uker siden, DobbelTravern 60 km om tre uker og Halden Ultraintervall på 65-årsdsgen i november. Men... jeg er rett og slett ikke motivert for konkurranse lenger - bare for de lange opplevelse uten tidspress.

"Grei trase"
Kondisjonen er mye bedre enn formen - dersom definisjonen på god form er høy fart. Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal klare å fullføre UltraVasans 90 kilometer. Den tross alt flate traseen passer meg bedre enn både EcoTrails 80 km og Romeriksåsens 50 km - det er de bratte bakkene jeg sliter med.
Jeg har også 6 ultralange (50 km+) turer i tillegg til de to ultraløpene, så jeg er trygg på kondisjonen og gjennomføringsevnen. Hokaskoene og tåsokkene er bankers, de skaper neppe problem i så sakte fart som det her er snakk om. Det er også meldt strålende vær med noenogtyvegrader - helt suverent for en godværsløper som meg. Dette må bare bli en fin finale!!

"Løpermiljø"
Jeg blir ikke alene verken på turen eller i Vasaspåret. Jeg er reiseleder på klubbreisen til Sälen og Mora, vi er 15 i bussen og ytterligere 4 til som skal bo på storhytta i Sälen fra fredag til søndag. I konkurransen er det påmeldt hele 1 400 løpere på 90 km - så her får jeg garantert selskap underveis selv i min jogge/gå-fart som jeg har stipulert til 8 min/km og 12 timer i mål. Jeg ser veldig fram til både samværet med ultravenner og til selve konkurransen. Akkurat UltraVasan ville jeg veldig gjerne løpe en gang - siden jeg har så mange (12) Vasalopp bak meg, derfor var jeg veldig skuffet når hjerteoperasjonen gjorde at jeg måtte melde forfall til tidenes første UlraVasan i fjor.

Nå er jeg klar - og jeg gleder meg veldig!

...og deretter...
blir det trening som før - men helt uten tidspress. De lange turene etter stolpeposter, toppturer og andre litt lenger enn lange utskeielser, blir heller flere enn færre dersom helsa holder. Etter et 50-talls turer på golfbanen i fjor er jeg ganske sikker på at det også blir viet mer tid igjen fra neste år, det var faktisk litt morsomt.

Turgruppe på brygga
En morsom sak som kom opp som en idè (ikke min idè) på bryggefesten forrige uke var å etablere turgruppe for beboerne her på brygga.

Turbok fikk jeg klargjort umiddelbart, daglige fellesturer arrangeres hver morgen for de som ikke er på jobb, og andre går når det passer.

Om jeg sjøl går på en time sammen med andre (som i går) eller løper samme turen på 27 minutter (som i dag) spiller ingen rolle.... dette vil jeg gjerne sette av tid til - og også vise de andre flere turmuligheter enn den mest opplagte "Golfbanerunden".

Dette blir en fin aktivitet for en pensjonert ultraløper!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar