søndag 16. mars 2014

På tur med en Birkebeiner

Før jeg gikk ut på dagens tur - i strålende vårvær - registrerte jeg at Birkebeinerrennet var avlyst, uten å reflektere videre over det. Så ringte telefonen i det jeg nettopp hadde kommet til Tesiåsen - for årets første tur i et forhåpentligvis snøfritt terreng.

Det var snøfritt - og den som ringte var kollega gjennom ca 25 år, Gunnar - som altså ikke fikk gått noe Birkebeinerenn i dag - og som lurte på om han skulle stikke innom en tur på vei hjem til Oslo. Jeg rakk en runde i Tesiåsen før jeg møtte Gunnar nede ved vegen, og deretter hadde vi en fin times tur sammen på mest smale stier i terrenget.

Det ble trippel lykke for meg. Gunnar hadde jeg ikke pratet med på mange måneder, terrenget var helt snøfritt og jeg fikk en fin totimers tur. Etter turen ble det noen timer med skravling hjemme på Brygga, vi hadde jo mange tidligere idrettsturer å mimre om.

Hestehov i vegkanten langs Vestsidevegen. Årets vakreste blomst - ikke minst fordi det er den første vårblomsten som hilser på oss på disse kanter av andet.
 
Mye åpen fin furuskog i Tesiåsen. Mange av stiene er smale og ikke så lett å finne for ukjente, så jeg har lyst til å merke en del av dem - om jeg får lov.
 
En grunneier har søkt om å lage pukkverk i hele nordre del av Tesiåsen... det har gjort meg til "aktivist" for første gang i mitt liv. Han vil sprenge bort den fineste delen av åsen - den eneste skogen av en viss størrelse her i kulturlandskapet rundt Vormsund.
 
Bildet viser en prøvesprengning - midt på stien selvsagt!
 
Lysløypa er tørr og fin på de høyeste partiene, men det er fortsatt en del gjørmete og våte partier. Uansett herlig å kunne gå i skogen - nesten to måneder tidligere enn i fjor.
 
Lilo og Ole var også innom i kveld...
her har Lilo fått lov å ligge i sofa'n!
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar