tirsdag 30. desember 2014

Dagen før dagen - løypa til ChampagneUltra venter på løperne

Det kan ikke bli så mye bedre når man skal arrangere terrengløp på vinterføre:

I Sessvoll-10'ern som skal brukes til ChampagneUltra i morgen er det ca 10 cm snø, for det meste nedtråkket snø. Det er veldig bra vinterføre helt uten behov for piggsko, og det er meldt bare noen små minusgrader. Helt idéelt hadde det vært dersom noen flere hadde trent i løypa de siste dagene og tråkket ned snøen enda litt til. Det blir helt sikkert bedre og bedre for hver av de fem rundene i morgen.

Bildet er fra mandagens tur sammen med Frank... i dag løp jeg med sekk og uten fotoapparat.

Det er 28 påmeldte inklusive meg, men med 6 forfall er jeg nå nede i 22, så det blir vel i beste fall 20 startende klokka 08 og 09 på årets siste dag. Det er mer enn nok til å få en test på om VinterUltra på Sessvollmoen er noe vi skal fortsette med. Det som kan skje er at løypa flyttes et annet sted dersom det viser seg umulig å få tilgang til garderober og andre innefaciliteter nyttårsaften - men sommerløpet vil garantert gå fra Sessvollmoen 28. juni 2015.

Som en siste avsjekk var jeg på en rolig joggetur i løypa med innlagte gåpauser i ettermiddag. Jeg liker meg på slikt underlag, og selv i sakte fart og en hel del gåing kom jeg rundt på 1:15:14. At jeg ikke stiller på løpet skyldes delvis at jeg må ta meg av tidtaging og annet, men mest at jeg ikke trives med å trene for lenge i kald luft. Jeg hadde med meg merkebånd, men fant ingen grunn til å merke noe utover den faste gul/svarte skiltingen som er veldig tydelig.

Ellers var det en ny flott vinterdag, og overraskende lite folk å se i terrenget. Jeg kom sammen med to karer på fatbikes, som syklet i 10'ern mellom 4 og 6 km før de ga opp. Der jeg løp bak dem i de feite sporene var det lett og fint å løpe, så jeg utfordret dem til å sykle resten, men tror de snudde ved 6 km (?). Ut over dette møtte jeg bare en kvinne ved 9 km som ropte etter hunden sin. Når jeg senere sto ved bilen og skiftet kom både hund og eier, så da var jo det også helt i orden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar