fredag 2. januar 2015

Avsluttet året med å arrangere ChampagneUltra

Det var en vakker vinterdag, det var årets siste dag og det var årets siste treff med ulraløpervenner.

Helst skulle jeg løpt ChampagneUltra selv, men noen må jo arrangere også - og det oppleves alltid som meningsfullt å bidra på denne måten.

Ultraløpet på Sessvollmoen var en test på løpet som får sin første offisielle utgave neste år. Det var gratis å delta og arrangementet var superenkelt ved at alle sørget for egen mat/drikke. Jeg hadde en medhjelper (Espen) i mål - og uoppfordret møtte også Marit opp med varmt drikke, ullpledd og "underholdning". Min gode venn Bjørn valgte å ta bilder i stedet for å løpe selv.

50 kilometer terrengløp på snø var nok tyngre enn de fleste var forberedt på, men som stiløping i skogen vinterstid var det fine forhold. Med mildere vær og kram snø ville det nok blitt betydelig fastere underlag - slik været var dagen etter.

Det var bare 18 deltagere (29 påmeldte), men det var tilstrekkelig til å teste konseptet  med ultraløping på vinteren - og verdifullt med tanke på planlegging av neste års løp.

Reportasjen min på kondis.no: Paul Raistrick vant foran Knut Eraker Hole i ChampagneUltra

Bloggen til Henning: ChampagneUltra som vorspiel til nyttårsfesten (der stjal han "min" planlagte bloggtittel)

Toppbildet viser den tidligere eliteskiløperen Morten Eilifsen som holdt følge med teten i to runder før han sto av. Nyttårsværet var upåklagelig.

Her gratulerer jeg skotten Paul Reistrick med seieren...

...og her har turen kommet til Ingunn Ytrehus fra Tromsø.
 
Her er jeg sammen med Nyttårsprinsesse Marit som "underholdt" i målområdet og spanderte sjokolade og varm drikke til løperne.
 
Så er alle løperne i mål, og ettermiddagshimmelen sier takk for løpet og takk for 2014.
 
 
 
Fra 2014 til 2015
Gamleåret ble avsluttet med middag og gode venner på besøk hjemme på Vormsund Brygge. Året 2014 var først og fremst året da jeg gikk fra å være idrettsmosjonist til å bli hjertepasient,  i utgangspunktet en absurd situasjon som var helt uventet (eller var den det?). Uansett har jeg opplevd at det er mulig å komme ganske raskt tilbake i rimelig bra form, og mosjoneringen er og blir den beste av de seks medisinene jeg nå tar.
 
For 2015 har jeg ingen definerte forsetter utover at jeg skal gjøre det som er mulig for å ivareta god helse til tross for hjertesykdommen. Jeg håper også å kunne fullføre noen ultraløp (først og fremst UltraVasa'n) og en del andre ultralange utfordringer. Hverdagen som pensjonist og fleksibel deltidsansettelse i Kondis tror jeg skal passe meg utmerket, og jeg gleder meg til årets 4-5 reiser sammen med Else.
 
 
Kondiskommentaren uke 1-2015:
Året 2015 startet jeg med å skrive en "kommentarartikkel" til kondis.no. Jeg tok utgangspunkt i et blogginnlegg Anita Øy skrev i julen, om hvordan kondisjonstreningen ga henne et mye bedre liv, men også kommentarer om at hun overdrev og at hun var avhengig.
Gjennom et ganske langt liv har jeg titt og ofte møtt påstander om at jeg overdriver og at jeg er avhengig av treninga, og det skjer fortsatt. Men hvem kommer med lignende påstander til de som ser på TV mens jeg trener? Får de meldinger om at de overdriver, at de er avhengige, at de får abstinens om de ikke får sett TV en kveld?
 
Her er hele kommentaren: Du overdriver! Du er avhengig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar