onsdag 28. januar 2015

Ett år siden hjerteoperasjonen


Er det noen grunn til å feire ettårsdagen siden hjerteoperasjonen? Ett år siden de splitta brystbenet i to og opererte inn tre nye årer i hjertet... egentlig ganske heftige saker spør du meg. Jeg ville definitivt ikke likt å overvære en slik operasjon, ikke en gang se det å TV. Men jeg var altså gjennom det, selvsagt uten sjøl å se det eller merke det - jeg lå tilkoblet respirator og 100% overlatt i andres hender, bokstavelig talt.

Det hele kom brått og overraskende på, og først noen dager i forveien visst jeg at jeg var hjertesyk. Syk har jeg egentlig bare vært måneden etter operasjonen, på grunn av operasjonen!

Feire ja... det jeg skal feire i dag er at jeg fungerer tilnærmet 100% som før, at jeg trener stort sett hver dag og at formen tross alt er en 65-åring verdig. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem fra sykehuset var å selge startplassene på konkurranser jeg var påmeldt i, f.eks. UltraBirken og UltraVasan.

Se siste innlegg på KrampeGammelns blogg

Jeg var også veldig tydelig på at jeg aldri mer skulle konkurrere - og det løftet har jeg nesten tenkt å holde, skal bare ha med noen ultraløp i sakte fart i 2015. Det jeg derimot ikke har tenkt å slutte med er alle-på-en-dag turene mine av ulike slag...

Jeg er en evig optimist, og hadde jo tro på å komme tilbake i brukbar form til hverdagsbruk. I kortere perioder tvilte jeg litt, og HypokonderGammmeln fikk utfolde seg litt i tanker og på nett (og vil sikkert fortsette med det). Det er imidlertid OptimistGammeln som er seierherren... både mentalt, fysisk, jobbmessig  og ellers.

Det eneste jeg ikke liker er å proppe i meg 5 tabletter hver dag, men det er visst en del av livsforsikringa mi, så da så. Om en måned skal jeg til hjertespesialist for første gang etter operasjonen (!) og ta en rutinemessig 24-timers pulstest og belastnings-EKG på sykkel.... kanskje slipper jeg deretter å ta Arytmimedisinene (har ikke hatt tilfelle av flimmer siden juni) og kanskje slipper jeg med en av de to blodfortynnende tablettene.

Trening er fortsatt "Hobbyen" min.... det er i overkant av forventningene for et år siden - og i kveld feirer jeg med en mølleintervalløkt på Spenst Årnes. Og til alle som før eller senere får hjerteproblemer og kanskje må opereres; .... husk å ta opp treninga umiddelbart etter operasjonen, jo før jo bedre. 

Nedenfor er notatene fra de første "treningsøktene" etter at jeg kom hjem fra sykehuset... den første kilometeren var en av mine tyngste treningsturer! ....men det ble fort bedre, dette var uke 8, i uke 10 gikk jeg 104 km, og innen 31.12. hadde jeg gått/jogget 2491 km, syklet 1353 km og plusset på med 29 andre treningsøkter, mest styrketrening første halvår. "Fin hobby dette"!
Ma 17.feb Gang rolig 0:10 1 km
Ti 18.feb Gang rolig 0:10 1 km
On 19.feb Gang rolig 0:20 2 km
To 20.feb Gang rolig 0:20 2 km
Fr 21.feb Gang rolig 0:30 3 km
22.feb Gang rolig 0:30 3 km
23.feb Gang  1:10 7 km

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar