mandag 19. januar 2015

På tur med Super-Leif i Sessvollterrenget

Det fine vinterværet er tilbake, men løps- og skiforholdene ble rasert av siste ukes mildvær - i alle fall her på Romerike. Piggsko og brodder var greit supplement på dagens løpetur i terreng og på militære veier fra Sessvollmoen.

Den eneste som møtte opp på klubbtreningen i dag var Leif Abrahamsen og meg. Han løp ultraløpet TheSpine tidligere i uka, men ble stoppet etter drøye 200 km og 2,5 døgn. Han skrev da på Facebook:

"Da stoppet Spinerace for min del på Sjekkpunkt 2, Race Legene mente jeg hadde fått en infeksjon i den ene foten så de ville ikke la meg fortsette De var 3 mot 1 så min mening om at det bare var en irritasjon fra våte sokker og at det var trygt å fortsette ble ikke vektlagt".

Det pågår vinterøvelser ved Sessvollmoen, så det var en god del kjørespor vi kunne løpe i. På det øverste bildet figurerer Leif sammen med elgspor - elgen hadde tråkket mye på kryss og tvers, antagelig litt ekstra forstyrret på grunn av øvelsen som pågår.

Ingen hadde løpt i Sessvoll-10'ern etter siste snøfall, og med 10-15 cm snø og skarelag (vi tråkket gjennom) ble det ubehagelig tungt å løpe og nesten like tungt å gå. For Leif er slikt bare barnemat, men jeg fikk høyere puls enn jeg ville ha. Etter åpningskilometeren improviserte jeg resten av turen med å løpe dels på brøytede militære veier, dels i spor fra militære kjøretøyer og en del i tungt snødekt terreng. Det ble en variert fin tur der jeg gradvis kom til hektene etter en slitsom start - og i Leifs særdeles hyggelige selskap.


Det ble bare 13,5 kilometer, og snittfarten som halvveis var 8:20/km endte på 7:08 i snitt for turen totalt. Turen gikk en tur innom den gamle leiren på Trandum der vi på islagte veier hilste på den gamle løypa til Eidsvoll 6-timers og også løp innom krigsminnesmerket i Trandumskogen.

19 dager og 19 treningsdager i 2015 hittil....

Mimretreff med o-kamerater og våre respektive
Det satt langt inne at jeg kom meg opp i tide til dagens trening. Det ble sent i går, og etter en kjøretur fra Kroksund ved Rødenessjøen i Østfold var jeg ikke hjemme og i seng før ved 2-tiden. I går var jeg på et hyggelig mimretreff med to av mine beste o-venner - medbringende våre respektive. Vi var hjemme hos Øistein (Software Innovation-grunderen) og Anne-Iren, sammen med Tor-Arne og Torill og altså madammen og meg. Vi gutta har løpt masse o-løp sammen, vi har feiret nyttår sammen i veldig mange år og nå er vi også alle med i Skogkarenes klubb. En veldig hyggelig ettermiddag og kveld var det! Joda, alle trimmer regelmessig fortsatt....

2 kommentarer:

  1. Ja, det er akkurat det! Lørdag er liksom dagen for sosialt samvær og å stå opp i "otta" på en søndag og kjøre langt for å være med på en løpetur, er uaktuelt! Kanskje får jeg det til når det er fellestur i Lillestrøm, men personlig synes jeg langtur på en lørdag passer best. Syntes det var kjempe hyggelig å løpe sammen med dere på Losby den gangen i 2013, og skal prøve å komme meg av gårde en annen gang!

    SvarSlett
  2. Hei Anne-Brit
    Du har så absolutt et poeng... og at jeg valgte søndager i stedet for lørdager til klubbens fellestreninger er nok mest en tilfeldighet. Dette skule liksom være en kopi av opplegget til "Letohallturene" på søndager fra Letohallen i 2005-2008.

    Jeg fikk ingen innvendinger på dette fra styret eller andre, og av samme årsak som du nevner (opp i "otta" en søndags morgen la jeg opp til treninger kl 11:00. For resten av årets treninger er 09:00 valgt - og jeg kan ikke endre mer nå.
    Men... jeg skal ta initiativ til å teste lørdagstreninger i stedet for søndag neste vinter!

    SvarSlett