onsdag 22. april 2015

Dragsjøen Rundt (#11-2015) med Frank

For drøyt to uker siden satte jeg spørsmålstegn bak; Dragsjøen Rundt,  min nye favoritt-treningsløype?

Etter 11 runder på fire turer kan jeg vel bytte ut ? med !

Nok en gang var jeg sammen med en venn  i den fine løypa rundt Dragsjøen, denne gangen Frank (70) fra Råholt som jeg ikke har vært på tur med siden romjula.

Her følger en bildeblogg fra turen vår som varte halvannen time inklusive froskefanging, hundeangrep, diverse trimøvelser og nytelse av de fine omgivelsene. Kveldsværet: sol og 17 varmegrader.

Frank lurte på om denne frosken kanskje var ei prinsesse, men selv et nuss var til liten nytte.

"Bein og rompe" - ingen unnasluntring her nei.
 
- Gå foran du Frank, sa jeg under påskudd av at han da fikk se mer av det fine terrenget framfor å stirre i ryggen på meg. Det jeg tenkte var at han kunne være buffer mot slemme dyr som bjørn, ulv og orm som alle kan finnes her rundt Dragsjøen. Vi så ingen av de nevnte dyrene, men derimot verdens største schæfervalp (7 mnd) som gikk knurrende til angrep på Frank mens eieren hang etter i båndet uten mulighet for å hindre at villdyret bykset på et antagelig velsmakende bytte. Frank, og hundeeieren var heldig; Frank slapp med et kloremerke på låret, og eieren slapp med bare middels formaninger fra oss gamlingene mens hun lå som ei svett vinterdyne over dyret.
 
Jeg har ikke noe i mot hunder, men jeg kan ikke akseptere at eierne ikke har kontroll. Da har de ikke noe så tett på andre folk å gjøre. Tidligere i år skjedde dette da Gunnar og jeg var på løpetur ved Stavern - men den som fikk kjeft da var Gunnar fordi han sendte litt pepperspray mot det løstgående villdyret. Jeg får nok også finne fram sprayen min... den er ulovlig å bruke, men heller det enn å bli maltraktert av en hund uten kontroll.

Fortsatt oppegående etter hundeangrepet....

Kneløft med spark i sørenden av Dragsjøen.

Plakaten forteller om en annen type spark...

Turkassa ved Dragsjøbakken, turens høyeste punkt. Her er trimkassa med gjesteboka som det er så viktig å skrive seg inn i - og notatene røpet stor aktivitet, hver dag.
Det var min første notering, men 11. gang i april rundt sjøen. Nå som det er helt snøfritt møtte vi flere turgåere også på stien på vestsiden av vannet, selv om de fleste fortsatt går tur/retur gjesteboka via den kortere østsiden av vannet.
 
Her hoppet man drøyt 50 meter i den bratte Dragsjøbakken, men som trærne røper er det ganske lenge siden.

"Ben og bak"... neida, vi sluntret ikke unna den øvelsen  heller.

"Løp - korte spurter". Javel, det ble fem friske 60-skritts spurter. Fin trening til Holmenkollstafetten der Frank skal løpe siste etappe på jobbens mixlag. Det var flere slike løpeøvelser...

Vest for Dragsjøen er det flotte stier, men der ser vi ikke vannet. Øst for vannet er det grusvei, men der har vi nærhet til Dragsjøen hele tiden. En vakker tur hele veien rundt!

Oi, her var det mye å jobbe med; Armer, Kålmarken, Mage og Situps var de fire øvelsene.
Her er jeg i gang med "Kålmarken".

Det ser nesten ut som "planken", men jeg er i mellomposisjon på Kålmarken.

Gutta Boys på en  av de merkede "Hvileplassene"

Dragsjøen nordover...

Dragsjøen sørover...

150 meter igjen ved nordenden av vannet.
Takk for en hyggelig tur, Frank!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar