søndag 19. april 2015

Løpe-"trilogi" i Fredrikstad

Denne helgen var det Kondislandsmøte i Fredrikstad, på Victoria Hotell der jeg i 80-90'åra hadde et tresifret antall overnattinger som salgssjef i Xerox. Hyggelig gjensyn med et litt slitent, men hyggelig hotell. Det ble også et hyggelig gjensyn med noen av de mange stedene jeg trente på, både under militærtjenesten og i Xeroxtiden og også som o-løper på vårbesøk i Østfold.

Både fredag og lørdag løp jeg på Glommastien - som er litt mer veg enn sti - mellom Fredrikstad og Lisleby, men en trivelig rute likevel med masse av gammel industrihistorie "i lufta". 15 kilometer fredag ettermiddag på noen sekunder over 1:30, og 8 km lørdag (50 minutter) da jeg droppet lunchen til fordel for denne turen.

Søndagsturen gikk i like flott vårvær som de to dagene før, sol og 15 varmegrader. Men nå kjørte jeg bortom FIF-huset (Fredrikstad IF) for å løpe i Fredrikstadmarka. Bena var tunge etter de to dagene før, så turen gikk saktere og ble litt kortere enn jeg hadde tenkt, 15 kilometer (1:40) på en blanding av fine stier, svaberg og grusveger. Likevel artig å løpe i kjent og kjært Fredrikstadterreng, rundt Borredalsdammen og Stordammen og bortom den flotte skihytta til Fredrikstad Skiklubb (der jeg også har bodd noen ganger - på o-samling).

På landsmøtet til Kondis var jeg ansvarlig for fredagsprogrammet det jeg hadde en gjennomgang av bildelagringsdatabasen vårt og en del praktisk rundt utlegging av nyheter på kondis.no. På lørdagen var det tradisjonelle landsmøtesaker, men også en interessant forelesning ved Mads Kaggestad som snakket om doping i sykkelsporten. Etter søndagsfrokosten var det Landsmøteløp som var lagt inn i Fredrikstadløpet (5+21 km), men jeg valgte altså en tur i marka i stedet.

Bilder fra helgens "løpetrilogi" og noen fra landsmøtet:
Glommastien lørdag

Nygårsbrygga ved Seutelva

Bortenfor elvemøtet der turstien følger Glomma
 
Gamlebyen på motsatt side av Glomma. Et sted alle "må besøke" om de ikke allerede har vært der. Innafor vollen avtjente jeg det meste av verneplikten i 1970, og senere hadde jeg hverdagshybel der et års tid mens jeg jobbet i Xerox.

Gratisfergen over til Gamlebyen.

Fredrikstadbrua over til Østsiden - eller omvendt.

Tydelig merket tursti/veg.

Lange partier med gruslagt turveg gjennom områder der det tidligere var industribygg langs elvebredden.

Det meste av Glommastien går helt ned mot elva.

Fin tilrettelegging...

Bro over Råbekken.

Vernet område.

Gropa naturreservat.

Langs hele Glommastien var det drevet omfattende ryddinghogst for å gi god sikt både mot elva og motsatt side. Steine er rester etter tidligere industribygg - slike spor var det over alt.
 
Det var en gang ei brygge her...

Fredrikstadbrua på tilbaketuren.

JoggeOlav...
 
Landsmøte lørdag:
 
Marianne - Kondis daglige leder og "sjefen min" ledet landsmøtet.

Anita (til venstre) er min nye "partner" på Romerikesidene til kondis.no, det er veldig gøy å jobbe med yngre krefter. Tone Yvonne i midten var også på sitt første landsmøte, hun er en av de jeg følger opp med litt treningsveiledning.

 
Helge Brekke (midten) holdt et fantastisk morsomt foredrag under landsmøtemiddagen. Tim (til venstre på plakaten) ble valgt til sin 4. toårsperiode som Kondispresident - på sin 50-årsdag (som også ble markert på landsmøtet.

Mads Kaggestad bidro med en flott forelesning der han snakket om doping i sykkelidretten. Både tankevekkende og "morsomt". Morsomt fordi det hele inneholder en del absurde historier, men mest av alt skremmende at dette fikk pågå så lenge!
 
Så var det landsmøtemiddag og en velfortjent øl.
 
Glommastien lørdag:

Jeg er gammel og skral, men jaggu fant jeg noen som hadde det verre!

...en til...

...enda en...

Men disse så desto mer lettbente ut...
og attpåtil har de vinger, det skulle gjerne jeg også hatt.

Bilder fra Fredrikstadmarka søndag:
 
Det er klart man får lyst til å trimme i så flott terreng.
Det var da også veldig mye folk i marka denne dagen.

Mange fine stier...

...og enda mer flott svaberg...

Merking av veger og stier i Fredrikstadmarka rundt Borredalen er kjempebra.

Skihytta! (Fredrikstad Skiklubbs hytte).

De første turgåerne koser seg i hytteveggen, mange flere er underveis.

Rasteplass ved lysløypa litt nord for FIF-huset (Fredrikstad IF).

5 kommentarer:

 1. Her hadde du fått tatt mange fine bilder fra byen "min" ;)

  Så heldige dere var med været også i helgen :)

  SvarSlett
 2. Hei Guro
  Lenge siden sist... du har åpenbart byttet bloggadresse (?).... ser at du ikke lenger var på lista over blogger jeg følger, men nå har jeg lagt deg til igjen.

  Ser at du går på skole i Fredrikstad, og kan trene mye i de fine omgivelsene. Så du også har vært på tur til Skihytta og på Glommastien på de siste blogginnleggene - men for deg er vel dette nesten dagligdags nå :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det stemmer. Jeg flyttet til Fredrikstad i høst for å begynne på gullsmedskolen i Gamlebyen.
   Og jeg stortrives! Både på skolen, men også det å bo i selve byen. Fredrikstad er en kjempefin by altså! Men det tipper jeg du allerede vet ;)

   For ja, jeg har utforsket en del av de treningsstiene som er rundt omkring her, og det føles som jeg aldri blir mett av det! Mange fine steder å trene på jo :)

   Slett
  2. Ja og foressten så er jeg jo innom her regelmessig og ser på alle bildene du tar fra turene du er på, jeg er bare ikke fullt så flink på å legge igjen kommentarer ;)

   Slett
 3. Ja Guro, rundt Fredrikstad er treningsmulighetene uendelige på alle kanter av byen. Det er ellers ikke så mange av oss som kommenterer hyppig på blogger selv om vi er inne og leser. Det synes jeg ikke er så farlig; når jeg treffer venner forstår jeg likevel at mange av dem er innom bloggen... og jeg "lokker" jo litt med å legge linker på facebook :-)

  SvarSlett