torsdag 8. mai 2014

Dårlig vær gir høyere dørstokk

Bildet: selvportrett på dagens tur, tatt foroverbøyd over en sølepytt.
Det ble egentlig litt morsomt,og selvsagt går jeg ut i spagaten!

Høy dørstokk
"Dørstokkmila" er et kjent begrep... det er ikke alltid like lett å komme over dørstokken og ut på treningstur. Dersom været i tillegg er dårlig blir dørstokken enda høyere, selv for oss som vanligvis trives med å trene ute.

I dag var det en slik dag. Jeg utsatte treninga i det lengste, men kom meg så vidt over dørstokken ved 8-tiden på kvelden - til duskregn og 4 varmegrader. Vi ble bortskjemt med finvær i ukesvis i april og begynnelsen av mai, så det er ikke noe å klage over.

- Men var ikke venstre foten litt vond etter en lett vrikking sist søndag, og hadde jeg ikke vondt i brystregionen etter litt for tøff styrketrening i går. Jeg så et par andre mulige unnskyldninger også, men som alltid seiret treningsgleden - vissheten var der; jeg angrer aldri etter en treningstur!

Det er sant at foten var litt vond og brystet litt mørbanka, så jeg valgte gåtrening i dag. Det betød 5-kilometern rundt golfbanen i max gåfart etterfulgt av 10 korte bakkeintervaller - fortsatt i gangfart. Runden gikk på ny gå-pers 40:54, intervallene i 13%-bakken var bare på 40 sekunder - men også det bra ned på 8-tallet i kilometertid.

Når jeg går i stedet for å løpe føler jeg meg litt som denne fyren jeg møtte på gangveien utenfor Vormsund Ungdomsskole. På den annen side må jeg bare innfinne meg med den formen jeg har og den situasjonen jeg er i. Snila ville sikkert også kommet seg raskere av sted, men den skal jo ha med huset - og må bare innfinne seg med at det da går sakte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar