lørdag 3. mai 2014

Skal jeg ta opp fiskinga eller begynne å golfe?


Er det en réell problemstilling; skal jeg ta opp fiskinga eller begynne å golfe? Har jeg egentlig tid til noen av delene?

De siste 35 årene har svært mye av fritiden min handlet om idrett, som utøver og leder... før det var fisking en fin hobby. Som pensjonist i redusert stilling og hjerterahabilitert ultraløper uten konkurransefokus, er det kanskje tid til å plukke opp igjen en gammel hobby - og kanskje også skaffe seg en helt ny hobby i tillegg?

Else og jeg var på handlerunde i dag, og vi la også inn en kjøretur langt inn på skauen øst for Årnes. Det ene vannet finere enn det andre dukket opp; Sagstusjøen, Romsjøen, Handsjøen, Bjørknessjøen, Nettmangen... og deretter elva Flaaaa (Fla-åa). Det var når vi kom til den siste at fiskeminnene for alvor dukket opp, fra turer med fiskestang langsmed bekker - og fisking i kulp etter kulp.

Alle fluene og spinnerne mine forsvant i et garasjeinnbrudd for noen år siden, men jeg får kanskje gå til nyinnkjøp og teste stanga snart (?). Både junior og flere venner ser også fram til at Gammel'n skal oppdage at golfbanen kan brukes til annet enn å løpe på. Det er vel mulig at jeg tar kurset "veien til golf" på forsommeren, så får vi se om det er noe jeg tenner på...

Det er 300 meter bort til golfbanen....
som jeg hittil bare har brukt til løping og skigåing!
 
"4x4"
Dagens trening var en skikkelig "Feiringøkt" - en tilpasset 4x4 økt. Motbakken min er bare 425 meter lang med 25 høydemeter (6%) - men fortsatt må jeg gå litt underveis, jeg våger ikke presse pulsen like høyt som jeg gjorde med instruktører til stede på Feiringklinikken. Likevel er det framgang for hver treningsøkt. Tidene mine i kveld var 3:09, 2:55, 2:56, 2:58, 2:57. Både i dag og på den øvrige treningen i det siste er jeg fornøyd med framgang fra gang til gang... Jeg er glad for hver dag jeg har forbedring uten å gå helt i kjelleren - da kan jeg med stor sannsynlighet få en motiverende økt også neste gang jeg prøver på det samme.

4 kommentarer:

  1. Olav,

    Have you considered masterly inactivity?

    Spøker..:-)

    SvarSlett
  2. Hallo superskogsturkvinne...(leser jo om de fine skogsturene dine) - og konbinasjonen skogsturer/fotografering har vi tydeligvis like mye glede av.

    Nei - jeg er ikke skapt for inaktivitet... forstår meg ikke på det ordet :-)

    SvarSlett
  3. Nei, ikke begynn med fisking. Det er kjedelig. Kjøp heller et turkart og et kompass. Ingen av de nevnte vann ligger VEST for Årnes.

    SvarSlett
  4. hehe, ØST skal det selvsagt være!
    Turkartene har jeg jo, foreløpig fra tre klubber + TiPåToppRomerike før jeg får stolpekartet fra Gjøvik. Må jo ha en latmannshobby også... (?) ...men det spørs om det blir mer golf enn fiske.

    SvarSlett