tirsdag 6. mai 2014

Det nye treningsrommet mitt

Nesten alt har vært fint med flyttinga hit til Vormsund Brygge for et drøyt år siden. De to tingene jeg har savnet og for så vidt fortsatt savner er treningsrommet og badstua. En del av prisen for å flytte fra villa til leilighet er jo nettopp det at man ikke lenger har plass til "alt".

Men så har jeg altså fått plass til et treningsrom likevel; etter av vi glasset inn terrassen (27 kvm) har dette fine uterommet også fått status som treningsrom. Når jeg ikke trener er fitnessballen, matta, balanseputa, stepkassa, fotballen og strikken plassert bak en solstol i hjørnet - og nesten usynlig fra resten av terrassen. Ribbevegg er i bestilling - den skal males i samme farge som veggen, og vil blant annet gjøre nytte som festepunkt for strikken.

Bildet: Treningsrommet med utsikt mot Vorma ... greit selv på en regnværsdag.

Spinningssykkelen blir derimot stående på kontoret der jeg har en veggmontert TV, medlemskapet i FreshFitness er i boks med tanke på mer omfattende innetrening, og naturen er der ute som det treningsrommet jeg tross alt foretrekker å bruke mest.

Kveldens hjemmestyrketrening var "standardpakka" jeg har satt sammen. 10 øvelser med strikk - øvelser for overkropp og armer. 10 øvelser med fitnessball - øvelser for core muskulatur rygg/mage. 10 generelle styrkeøvelser som push-ups, tåhev, knebøy, dips, sit-ups osv. Med litt avsluttende stretching er det snakk om en times fin trening for en hjertesyk pensjonist!



Pokker ta Jo Nesbø
I natt leste jeg ut den tredje Jo Nesbø-boka på kort tid, og nok en gang ble siste halvdelen av boka lest sammenhengende på en tid av døgnet jeg burde ha sovet. "Sønnen" var som de andre Nesbø-bøkene jeg har lest umulig å legge bort når jeg var kommet skikkelig inn i handlingen, den alltid voldsomme handlingen. Etter tre hundre sider var jeg endelig klar for å slukke lyset, klokka 05:00. Pokker ta deg, Jo Nesbø, i dag er jeg trøttere enn trøtt og det er din skyld!

Og med det samme jeg er inne på Jo Nesbø, jeg ønsker meg de bøkene jeg ennå ikke har lest... eller er det ikke noe som heter bibliotek (?)

3 kommentarer:

  1. Lånte akkurat "Politi" på biblioteket på Strømmen. En trenger ikke eie alle bøkene en leser, i hvert fall har ikke jeg plass til det lenger

    SvarSlett
  2. Og for et flott treningsrom du har! Ingen sak å bo i leilighet når du har slike muligheter!

    SvarSlett
  3. Jeg har jo knapt hatt tid (?) til å lese bøker på 30 år... kun lest en del eventyrer-bøker og sportslitteratur - og brukt 50 dager på hver. Dermed har jeg heller ikke vært på et bibliotek i voksen alder.

    Jeg har allerede fått flere tilbud om å låne de Nesbø-bøkene jeg ikke har lest, og det skal jeg slå til på. Jeg ga bort mange hundre bøker ved flyttinga til leilighet, og har ikke behov for å eie så mange av dem.

    Jotakk, en stor innglasset terrasse var en viktig forutsetning for å flytte til leilighet. Det ble enda bedre enn jeg hadde forestilt meg!

    SvarSlett